Kinderyoga bij Bloesemkracht

Kinderen kunnen overprikkeld raken en stress ervaren door alle verwachtingen die worden opgelegd. Kinderyoga leert hen om beter naar zichzelf te luisteren, waardoor ze beter hun grenzen kunnen bepalen en betere keuzes kunnen maken. Ze leren bewust adem te halen waarmee ze leren hoe hun ademhaling ze kan helpen om rust te vinden als dat nodig is. Je leert ontspannen, stress wordt gereduceerd, je wordt je bewuster van je lijf en je vindt hulp bij concentratieproblemen.

Kinderen leren spelenderwijs dat we allemaal anders zijn, maar dat niemand beter is dan de ander: je bent goed zoals je bent.  

Yoga? Juist voor kinderen
Kinderyoga brengt balans in de hectiek, waarbij plezier voorop staat. Het gaat niet om prestatie en er is geen competitie. In een veilige omgeving beweegt elk kind binnen zijn of haar mogelijkheden. Kinderyoga stimuleert de eigenheid en de zelfwaardering van het kind. Daarnaast leert het kind grenzen kennen en op een speelse wijze keuzes maken. Kinderen komen meer in contact met zichzelf. Hun concentratie neemt toe en ze voelen zich meer ontspannen. Kinderyoga bevordert de souplesse, kracht en evenwicht in fysiek en mentaal opzicht.

Kinderyoga heeft een bewezen positief effect op het jonge leven van kinderen. Zowel in mentaal, fysiek als sociaal opzicht. Het geeft balans, rust, kracht en zelfvertrouwen en bovenal veel plezier!

Kinderyoga wordt momenteel gegeven in sessies van 7 weken op basisschool de Vroonhoeve in Alphen aan den Rijn. Ben je geïnteresseerd of heb je vragen kun je mij bereiken via info@bloesemkracht.eu

bloesemkrachtjpg