Beeldende en kunstzinnige therapie en coaching sessies

In de beeldende en kunstzinnige therapie en coaching sessies wordt gebruik gemaakt van kunstzinnige materiaal om jezelf te kunnen uiten, en weer in je kracht te laten komen door verbinding te maken met jezelf en je eigen kennen en kunnen.

In de therapie maken we gebruik van verf, de nat-in-nat methode, krijt, vilt, klei, hout, maken we ontwikkelingskaarten, en gebruiken we andere materialen die groei en ontwikkeling teweeg kunnen brengen. Doordat kunstzinnig werken non-verbaal gedaan kan worden, is beeldende therapie vaak een veilige manier van het onderzoeken naar jouw juiste pad. Je leert je gevoel te ontwikkelen en hiernaar te luisteren.


Verloop van de therapie en/of coaching sessie

Als eerste proberen we met elkaar te achterhalen waarom je mijn hulp nodig hebt. Dat kan zijn door problemen op school, een leerachterstand, niet lekker in je vel zitten, burn-out klachten, een niet aangeboren hersenafwijking, dementie, enzovoort.

Maar soms zijn klachten helemaal niet zo uitgesproken of vind je het lastig om hierover te praten.

We starten (meestal) met het maken van 3 schilderijen met de nat-in-nat techniek. Mocht je daartoe door wat voor reden niet toe in staat zijn, zijn er altijd alternatieven.

We kijken met elkaar naar het gemaakte werk en vaak kunnen we dan met elkaar beslissen waar we aan gaan werken en hoe we dat gaan doen.

Na ongeveer 7-8 sessies (soms minder, soms meer) hebben we met elkaar al een heel pad bewandelt die tot mooie dingen leidt. We kijken dan met elkaar wat je nog nodig hebt.


Bedrijven en scholen

Voor bedrijven en scholen ben ik op locatie beschikbaar. In een persoonlijk gesprek spreek ik dan graag af wat het doel en verwachtingen zijn. Individueel werken met en coaching van werknemers behoort zeker tot de mogelijkheden.


Groepswerk en workshops

Ben jij bijvoorbeeld met een groep collegae die zin hebben in een zinvol teamuitje of lijkt het je leuk om bijvoorbeeld ontwikkelingskaarten te maken met een aantal mensen? Dat behoort ook zeker tot de mogelijkheden. Via info@bloesemkracht.eu kun je informatie aanvragen.

bloesemkrachtjpg